Till 4 portioner
600 g fläskfilé
salt, peppar
300 g färska champinjoner
1 fpk bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
3 dl grädde
1-2 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond (eller buljong)
2 tsk torkad dragon
Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Stek den i smör tills den har fått fin färg, salta och peppra och lägg sedan åt sidan. Skär champinjonerna i kvartar och baconet i småbitar. Hacka löken. Stek bacon, champinjoner och lök och lägg sedan på en tallrik. Lägg köttet i en gryta, häll på vin och grädde. Smaksätt med senap, fond och dragon. Smaka av och tillsätt eventuellt mer senap och dragon. Låt grytan puttra i några minuter och tillsätt sedan bacon- och svampfräset. Om du vill ha en tjockare sås, gör en redning på ca 1 msk vetemjöl och lite mjölk och rör ner i såsen. Servera med ris, eller blomkålsris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar